Joel Jedström - Musikteknik

Joel Jedström - MusikTeknik i egen hög person!

Joel Jedström (-74) är utbildad vid Carl Malmstens skolan, CMV
Där gick han nordens bästa gitarrbyggarskola.
Joel lärde sig b la. bygga gitarrer efter Georg Bolins principer. Efter 2 år fick Joel gesällbrev i gitarrbyggaryrket, år 1995.

På CMV byggde Joel en elvasträngad altgitarr som gesällprov. Han erhöll den högsta utmärkelsen, en liten silvermedalj för sin altgitarr. Därefter gjorde Joel Jedström ett projekt tillsammans med Carl-Axel Dominique.
Tillsammans konstruerade dom ett klavikord som gick att förstärka. En helt ny konstruktion, som fick namnet Clavisino, efter en idé av Carl-Axel Dominique och Georg Bohlin.
Clavisinot var klart till Konungens 50 - års fest i Globen, då Carl-Axel Dominique framförde ett stycke inför 60 miljoner tittare.

Joel har arbetat som produktutvecklare på Auris musikinstrument AB i Järna och på Musikpedagogen med pedagogiska instrument för barn och utvecklingsstörda. Sedan ´95 har Joel bedrivit egen verksamhet i Stockholm, ´01 flyttade Joel till en Hälsingegård mellan Delsbo och Hudiksvall.
Han har b la. byggt klassiska gitarrer, stålsträngade gitarrer, elgitarrer, elkontrabasar och elcellos.
Sedan 2010 är verksamheten åter placerad i Stockholm.

2011 Erhöll Joel Mästarbrev i Gitarrbyggeri.

Utöver gitarrbyggandet har Joel även turnerat som ljudtekniker med olika band, producerat skivor och arbetat som gitarrtekniker.
2010/2011 Turnerar Joel som tekniker och turnéledare för Cirkus Cirkör och föreställningen "Wear it like a Crown".